Naturum Skrylle och Lunds kommun erbjuder exkursioner för mellanstadieklasser och fritidsgrupper i Lunds kommun i samarbete med Natur i fokus. För fritids anordnas exkursionerna i första hand på skollov. Exkursionerna löper från påsk till midsommar, men kan ev även anordnas på sensommar och höst. Exkursionerna anknyter till läroplanen. Se en VIDEO från exkursionerna här >>  

Exkursionerna är kostnadsfria för skolan, men ev transport ordnas och betalas av skolan om man väljer ett exkursionsmål längre bort. Ett begränsat antal exkursioner finns – först till kvarn!

Anmäl intresse genom att skicka ett mail till naturifokus@gmail.com. Ange årskurs, gruppstorlek och ev önskat tema. Bekräftad bokning är bindande. Vid extremt väder såsom storm ställes exkursionen in. Se förslag på exkursionslokaler i kartan nedan. Välkomna!

Vad har hänt med våra åar och våtmarker i Skåne de senaste 200 åren? Lär om hur landskapet har förändrats och hur vi tar hand om våra vatten idag.  Jobba med näringkedjor och indikatorarter, var naturvårdare, mät näringshalten i damm och å.

Vi håvar och upptäcker livet i vattnet. Vi sorterar djuren i växtätare, rovdjur och detritusätare, samt jobbar med indikatorarter. 

Material till för- och efterarbete finns.

Förslag på tider: Grupp 1, 8.30-11, Grupp 2, 11.30-14. Vi kan justera tiden efter behov.  

Lek kring allemansrätten “Försten till hatten”. Vi gör gummibandsbåtar, reningsverk och fontäner av återbruksmaterial som PET-flaskor, mjölkkartonger och korkar. Vi målar flaggor till båtarna och tävlar med dem.  

För fritids: Vi steker plättar över elden på plättlagg och äter dem med socker och kanel. Håvar och bestämningsplanscher för småkryp finns på plats! 

Tid: 9-12. Vi kan justera tiden efter behov. 

För fritids: Ingredienser till plättar ingår. Medtag fika alt lunch som vi gör på elden.