Hoppa till innehåll

Naturum Skrylle och Lunds kommun erbjuder exkursioner för skolklasser och fritidsgrupper i Lunds kommun i samarbete med Natur i fokus. För fritids anordnas exkursionerna i första hand på skollov. Exkursionerna löper på sommarhalvåret 2022. Exkursionerna anknyter till läroplanen. Se en VIDEO från exkursionerna här >>  

Exkursionerna är kostnadsfria för skolan, men ev transport ordnas och betalas av skolan om man väljer ett exkursionsmål längre bort. Ett begränsat antal exkursioner finns – först till kvarn!

Anmäl intresse genom att skicka ett mail till naturifokus@gmail.com. Ange årskurs, gruppstorlek och ev önskat tema. Bekräftad bokning är bindande. Vid extremt väder såsom storm ställes exkursionen in. Se förslag på exkursionslokaler i kartan nedan. Välkomna!

Vi håvar och upptäcker livet i vattnet! Vi sorterar djuren i växtätare, rovdjur och detritusätare, samt jobbar med indikatorarter. Hur har det skånska jordbrukslandskapet förändrats under de senaste 200 åren? Hur kopplar det till de globala målen och miljömålen?  Jobba med näringkedjor och indikatorarter, var naturvårdare, mät näringshalten i damm och å!

 För fritids så gör vi vattenexperiment – gummibandsbåtar, fontäner och reningsverk av återbruksmaterial!

Material till för- och efterarbete finns i planeringarna nedan.

Förslag på tider: Grupp 1, 8.30-11, Grupp 2, 11.30-14. Vi kan justera tiden efter behov.  Gruppstorlekar max 30 elever.